Addie Arents

“Wat beweegt de mens om zich op een bepaalde manier te gedragen? En wat als een mens zich in een groep bevindt? Wat doet hij in een drukke rij? Of als er slecht weer dreigt? Wanneer loopt iemand de massa achterna en wanneer doet hij dat niet? Als je de psychologie van de mens goed in je vingers hebt, dan kun je het gedrag van mensen voorspellen. En daar gaat het om bij veiligheid bij grote evenementen.”

“Ik heb meer dan 40 jaar bij de politie in Noord-Nederland gewerkt. Mijn oog voor veiligheid en menselijk gedrag is daar getraind. Zo was ik onder meer operationeel specialist bij evenementen, zoals voetbalwedstrijden, waarbij ik fungeerde als veiligheidsadviseur voor de gemeente. Nu zit ik aan de andere kant, aan die van de organisator. Voor CSC coördineer ik de veiligheid tijdens evenementen en het inzetten van crowd safety.”

 

“Een bezoeker wil niet met veiligheid bezig zijn, die wil van het evenement genieten. Wij zijn er om die zorg uit handen te nemen. Ons doel is om samen met de opdrachtgever het optimale evenwicht te vinden tussen het plezier van de bezoeker, de veiligheid van alle betrokkenen en alle doelstellingen van de organisatie. Bij bestaande evenementen kun je voortborduren op bestaande plannen en die aan de strengere eisen en wensen aanpassen. Bij nieuwe evenementen begin je van nul af aan. Dan moet je regelmatig kritisch zijn. De opdrachtgever wil juist dat alle risico’s zichtbaar worden, zolang we maar meedenken over een haalbare manier om het risico in te dammen. Kritisch en creatief dus.”

“Waar ik in de voorbereiding een adviserende rol heb, daar coördineer ik tijdens het evenement de veiligheidsorganisatie en stuur ik de mensen aan. Een van de belangrijkste zaken is om zo vroeg mogelijk informatie te krijgen over mogelijke risico’s. Bij de briefing van je personeel hoort daarom niet alleen de uitleg over hun operationele taak, maar ook over het signaleren en rapporteren. Hoe lang zijn de rijen? Waar vragen bezoekers naar? Waar gaan bezoekers naartoe? Die bevindingen wil je zo snel mogelijk in de commandopost hebben. Dan kan ik alvast vooruit denken en anticiperen.”

“Een goed voorbeeld van tijdig anticiperen waren de onvoorzien lange rijen voor de food trucks die op een festival ontstonden. We merkten dat op tijd op en hebben bij de organisatie aangegeven dat de veiligheid in het geding kwam. De oplossing hadden we ook al voorhanden: mensen erop af sturen die de wachtenden konden informeren, perspectief konden geven en konden doorverwijzen naar andere food trucks. Door goede voorlichting zijn mensen meteen een stuk rustiger. Zo gebruik je je kennis en technieken om problemen in de kiem te smoren.”

Over ons

Crowd Safety Company is al tientallen jaren actief in de evenementen sector en adviseert op het gebied van Crowd management. Het goed begeleiden van grote groepen mensen bij grootschalige evenementen valt onder onze kernactiviteiten.

Crowd Safety Company

Wie zijn wij

Onze missie

Evenementen

Trainingen

© 2022 Created with Royal Elementor Addons