Frank Feenstra

“Denk in oplossingen, hoor je vaak. In mijn vak moet je juist in problemen denken. Wat kan er allemaal mis gaan? Welke gebeurtenissen en omstandigheden kunnen zo samenvallen dat er onverwachte situaties ontstaan? Daar moet je een bepaald gevoel voor hebben dat je door training en ervaring verder ontwikkelt.

“Bij Crowd Safety Company maak ik veiligheidsplannen voor evenementen en beheer onze digitale dienstverlening. Zo beheer ik ons track and trace-systeem dat we bij evenementen kunnen inzetten. Daarmee weten we precies waar de beveiligers, BHV’ers en andere personeelsleden zijn, zodat we de dichtstbijzijnde mensen naar een calamiteit kunnen sturen. Dat kan het verschil maken tussen wel of niet escaleren. Daarnaast ondersteun ik Crowd Safety Company op administratief gebied, bijvoorbeeld met vergunningen. En op de dag zelf fungeer ik vaak als schakel tussen de beveiligers in het veld en de veiligheidscoördinator.

 

Naast specialist op gebied van Arbo heb ik specialistische kennis over bedrijfshulpverlening (BHV). Die is bij grote evenementen altijd nodig. Ik kan de BHV-wetgeving interpreteren en toepassen op de schaal en omstandigheden van een evenement.

“Mijn sterke punt is het denken in scenario’s. Voor al die mogelijke problemen die je bedacht hebt, moet je maatregelen bedenken. Die moeten passen bij de specifieke situatie en omstandigheden en bovendien binnen de kaders van de wet en die van de opdrachtgever vallen. Ik geniet ervan als een dag loopt zoals je die bedacht hebt. Zoals kolonel Hannibal Smith in the A-team altijd zei: ‘I love it when a plan comes together.’ Als je alles goed hebt uitgedacht, dan heb je op de dag zelf geen stress. En kun je zelf ook genieten van het programma. Iedereen weet wat hij moet doen en doet dat ook.

“Neem nou Hullabaloo 2022, een groot muziekfestival in Groningen. We kregen signalen dat het drukker werd bij de hoofdingang. Daar hadden we van tevoren rekening mee gehouden. Je wil ingrijpen voordat het té druk wordt. We hebben snel het plan uitgevoerd dat we voor dit scenario hadden ontwikkeld. Ruim voor de hoofdingang hebben we met verplaatsbare matrixborden alternatieve bewegwijzering aangebracht en zo bezoekers naar de achteringang gestuurd. De teksten stonden al klaar. Zo hebben we de bezoekersstromen goed kunnen managen.”

Over ons

Crowd Safety Company is al tientallen jaren actief in de evenementen sector en adviseert op het gebied van Crowd management. Het goed begeleiden van grote groepen mensen bij grootschalige evenementen valt onder onze kernactiviteiten.

Crowd Safety Company

Wie zijn wij

Onze missie

Evenementen

Trainingen

© 2022 Created with Royal Elementor Addons