Henry Willems

“Ik word scherper als het spannend wordt”

Crowd Safety Company neemt de zorgen voor de veiligheid uit handen. Vanaf de start begeleiden wij een opdrachtgever bij alle aspecten die met de veiligheid van een evenement te maken hebben. Van brandveiligheid tot crowd management, van risicoanalyse tot crisiscommunicatie. Tijdens het evenement zelf hebben we de regie over de uitvoering. Ik ben te allen tijde uw aanspreekpunt en denk met u mee om uw bedrijfsbelangen te combineren met optimale veiligheid voor bezoekers en personeel.

“Een evenement is een complex samenspel. Verschillende partijen met hun eigen rollen en verantwoordelijkheden moeten goed met elkaar samenwerken. Iedereen streeft ernaar dat het evenement volgens het ideale scenario loopt. De kunst is om zoveel mogelijk scenario’s voor te bereiden, zodat je niet hoeft te improviseren op de dag zelf. En mocht dat het geval zijn, dan hebben wij de ervaring om onder druk goede adviezen te geven en adequate oplossingen voor te stellen.”

“Als opdrachtnemer ben ik aanspreekpunt voor de organisator. Tijdens het evenement zelf ben ik eindverantwoordelijk, terwijl mijn veiligheidscoördinatoren het evenement draaien. Dat geeft me de rust en ruimte om op te treden als het nodig is. Alleen bij kantelmomenten kom ik in beeld. Bijvoorbeeld bij situaties die buiten de veiligheidsplannen vallen en onze verantwoordelijkheid overschrijden. Het helpt om dan te kunnen vertrouwen op je mensen en het overzicht te houden. Ik word juist scherper als het spannend wordt.”

“Als jonge jongen speelde ik ijshockey op landelijk niveau – ik ben zelfs nog Nederlands kampioen geworden met IJHC uit Assen. Dat ik groot en sterk ben, is dan wel een voordeel. Nadat ik gevraagd werd om in de horeca aan de deur te staan, heb ik vrij snel daarna een beveiligingsbedrijf opgezet. Toen ik binnen eens goed rondkeek bij horecazaken, zag ik dat er aan de veiligheid ook het een en ander schortte. Ik zag wat er mis kon gaan. Daar ben ik toen op ingesprongen. Ik heb talloze risico-analyses gedaan, scenario’s geschreven en veiligheidsplannen gemaakt.”

“Veiligheid zit hem in grote lijnen, maar ook in details. Op een of andere manier heb ik daar een oog voor, dat door opleidingen en jarenlange ervaring alleen maar scherper is geworden. De kunst is om de verschillende onderdelen van een evenement in samenhang te bekijken. Ik denk net een paar stappen verder. In de voorbereiding zie ik zo’n evenement voor me, beleef in gedachten wat de bezoekers beleven en zet daar mogelijke scenario’s tegenover. Wat als de stroom uitvalt? Wat als er een vechtpartij uitbreekt? Wat als het ene concert is afgelopen en iedereen wil eten?”

“Met veiligheid als invalshoek denk ik zo goed mogelijk met de opdrachtgever mee. Die heeft vaak bepaalde doelstellingen met een evenement. Wij kennen de kaders en de wetgeving, maar hebben tegelijkertijd de ervaring en creativiteit om precies de goede maatregelen en oplossingen te bedenken.”

Over ons

Crowd Safety Company is al tientallen jaren actief in de evenementen sector en adviseert op het gebied van Crowd management. Het goed begeleiden van grote groepen mensen bij grootschalige evenementen valt onder onze kernactiviteiten.

Crowd Safety Company

Wie zijn wij

Onze missie

Evenementen

Trainingen

© 2022 Created with Royal Elementor Addons